Tuesday, July 12, 2011

saya SAYANG kawan2 saya..

hola..haii...
hari ni tetibe asyik teringat kawan2 baik yang sama-sama belajar dengan saya kat joho sana nun...hurmm...kawan-kawan saya ni ade macam-macam perangai..heh~ sy pn kire bnyak perangai jugak...hurm...ape kate kite mulekan dengan kawan baik saya yang paling TUE...hihihi~ ops! kalau diorang bace blog ni habis saya..urmm..istilah paling sesuai ape ea? mungkin paling banyak umor boleh kot... T______T


1. Nor Asyurah binti Ramli
itu lah nama penuhnye...lebih dikenali sebagai Syura or nak manje sket panggil CUYA~ hihihi...kawan saya ni mula-mula jumpe saya rasa cam dia nak wat sume bende jer..tapi sebenarnye takde la sume bende dia nak buat kan...hurmmm...nak cakap pasal perangai die lak, kadang-kadang dia nampak lebih matang...tapi selalu macam kanak-kanak riang..hihihi...kalau takde sifat kanak-kanak tak leh nak enjoy la dalam hidup nie kan..tapi kalau tak matang pulak ketinggalan la jawabnyer... =)     .kalau nak cerita hobi masa lapang dia dengan pantas sy akan cakap ON9 la..huhuhu...kawan saya ni tiap masa dia akan on9..tak kira la pagi ker..malam ker...nak bersiap gi kelas pn dia boleh on9 dulu...syura2~ hihii...takpe la kn..janji sume kerja dia terlaksanan n dia happy suda... oh! lupa pula..syura ni kire merangkap SETIAUSAHA kiteorg..hihii..nak taw sebab pe? huhu...sebab dia la yg tolong kiteorang daftar subjek untuk setiap semester...huhu..bukan kami nak buli..tapi sebab nak sama kelas dia tolong wat kan sekali..almaklumlah..username ngn password kiteowg die yang pegang..


2. Zawani binti Mohd Zahudi
yang ni pula kawan kelas dari zaman diploma dulu sampai la ke zaman degree...tp mase diploma dulu walaupun sekelas, tapi tak rapat macam sekarang..huhuhu...kami panggil dia WANI...yang bagosnyer kawan saya nie..walaupun nampak macam pendiam..tapi pemikiran dia luas..saya kagum ngan cara die berfikir kadang tu..kadang tu jeles pn ade..tapi cemburu bertempat la kn..cemburu untuk menaikan semangat sendiri...supaya saya bley jadi cam dia..bukan maksud sy nk change diri saya jadi cam dia tapi nak nampak lebih matang dalam sesetengah hal terutama berkaitan dengan hati. almaklumlah..emosi saya susah nak kawal..men redah ikut pe yg saya rasa jer...nak dijadikan cerita...kalau de kawan-kawan yang bagi nasihat, walaupun saya terima tapi hati saya selalu bangkang...kalau dengan Wani lak hati saya leh terima cm tu jer..maybe sebab wani ni macam ayah saya kot..die ade ilmu jiwa..ilmu psikologi..huhuhu...cuti semester ni sonok dia dapat jaga anak buah sulung...Alya Darwisha...sedap name tu...hurmmm... setakat ni je la cite tentang wani..kite teruskan pula dengan...

3.Nurul Farehah binti Amat
ni kawan baik dari zaman diploma jugak..farehah ni kire geng saya zaman diploma la...kalau de kene wat kerja kumpulan, farehah termasuk ahli dalam kumpulan saya...masa dapat tawaran degree pun saya cari die dulu...huhuhu...zaman degree plak, dia jadi roomate saya selama 2 semester..hurmmm...farehah ni kire anta kawan saya yang ramai peminat...dia akan sentiasa nampak hot~ tak kira nak gi mane pon..tapi dia tak pasan yang dia nampak hot..huhhuhu...urmmm....farehah atau lebih dikenali sebagai EYA~ agak manje orangnyer...gedik2 tu biasa la kn coz aku pn gedik jugak kadang tu...bukan selalu pun nak gedik...urmmm...dia ni seorang yang penakut...sampaikan kadang-kadang dia wat saya lak yang takot ngn dia coz pegang baju or selimut bantal saya malam-malam...hohoho~ lama-lama dh biasa tak de la takot dah kan..hurmmm....cuti sem ni banyak la dia punyer duit coz dia kerja kat kedai jual laptop...huhuhu...nak PAW dia blanje McD la cm ni kan.. (=   urmm...tetibe takde idea nak tulis pape dah...


kira ketiga2 kawan baik saya kat joho ni sume dh ade anak buah..cuti2 ni best la depe dpt men ngn anak buah...saya? hurmm...ntah bile la kakak saya ni nak kawen...bile la saya dapat anak buah kan...

syura...kalau terbaca blog aku ni jangan mara eh....aku men tulis jer...  hihihi

Sunday, May 8, 2011

selamat hari ibu

sempena hari ibu ni saya nk ucapkan selamat hari ibu pada mama & semua para ibu~
mama lah ratu hati ini..
luv u ma!
:)


Wednesday, April 6, 2011

~::puisi ditulis ketika duka::~

sMenulis aku mencurahkan rasa,
Menangis aku mengingatkan masa,
Bercakap aku berkata kepada,
Menung aku memikirkan siapa?

Berpuluh tahun aku aku hidup kini,
Namun masih belum berpuas hati,
Sentiasa mengharap terbaik disisi,
Namun tak semua bakal ku kecapi,
Kerna apa yang dicari-cari,
Masih belum ku pasti.

Ke kanan aku mencari kepentingan,
Ke kiri aku mencari kehidupan,
Ke depan aku memulakan perjalanan,
Ke belakang aku mengingatkan pesanan.

Pesanan papa yang sering aku alpa,
Alpa dengan keseronokan hidup di dunia,
Terfikir aku, apa akan aku bahagiakan mereka?
Kerna kejayaan yang aku inginkan tak nampak di mata.

Walau mata kita buta,
Namun hati kita tetap sama,
Walau sahabat kita berdusta,
Namun hati tetap menerima ia seadanya.

Mengapa tak dibuang sahabat begitu?
Kerna sahabat pengubat duka,
Walau hati bagai di picu,
Kerna sayang ku biarkan saja hati yang terluka.

Mendung langit tanda nak hujan,
Mendung wajah menanggung sengsara,
Basah diri di timpa hujan,
Basah wajah mengalirkan air mata.

Wahai sahabat yang aku kasihi,
Sedarlah Tuhan sentiasa di sisi,
Walau aku sering kau dustai,
Keinsafan darimu akan aku maafi.

Hanya maaf yang tulus yang ku kehendaki,
Bukan sedar melepaskan batuk di tangga.

Andai banyak kesalahan yang aku lakukan,
Banyak lagi kesalahan kau pada ku,
Mohon maaf aku ucapkan,
Untuk kesalahan yang pernah aku lakukan...

Wednesday, March 30, 2011

.::გამოხატვის ღვიძლის::.

dalam seharian ada suka ada duka...
dalam suka terselit duka..
dalam duka terselit lara..
dalam lara tercipta bahana..
sakit kepala la jadinyer..

sakit kepala panadol ubatnya..
sakit tekanan merana kejap jawabnyer...
hanya kita dapat mengawalnya..
bertafakur bersujud ke atas Nya..
insyaAllah ketenangan dari Nya akan diberikan keatas kita umatnye...



Monday, March 28, 2011

nak gi dinner pown malas

kenape aku cakap nk gi dinner pown malas? sebab aku seorang yang sangat kedekut nak keluarkan duit aku semate2 untuk gi dinner 2..daripade kuar duit rm10~rm50 semate-mate untuk makan malam, baek aku makan kat cafe..bukan aku kedekut sangat sebenarnyer...tapi aku konsider dengan kawan-kawan aku yang xberduit..{cakap orang padahal diri sendiri yang xd duit} haishh... lagipon..tiap kali nk gi dinner nie mesti nak de tema...elegent la..retro la..mne nk cari baju? xkn nak bli semate2 untuk program tu jer kan..padahal kat rumah pown dh ade bju yang ala2 gitu..kn membazir namenyer...kecualilah kite nak pakai selalu baju tema tu kan... kalau kate nak ambik kat rumah lak, ingat dekat ker ipoh johor tu? ambik mase sehari nk gi balik..aku bukan kaye nak bli tiket balek ipoh n balek johor balek..baik aku simpan untuk makan...tapi study week ttp nak balek..dekat 2bulan x balek rindu sama mama papa ngn adik2 la..(tapi kakak x sbb die slalu buzz) haha~

masalah bukan dinner cam tu jer yang aku malas..kadang2 makan malam pon malas....bukan nk diet sebab aku dh gemok..tapi bilik aku tu tinggi sangat nak daki naek dan turun...gile pemalas..nak-nak agi klu member2 sume pon xnak makan yang nak diet..lagi la malas aku tu meruap2...

camner la ak nak hilangkan malas ni? carenyer cari kawan2 yang tak malas la..hihihi...
persoalan* xd mase la...

yuyu mmg suke merepek..mentang2 kat parit raje banyak kerepek..
bohsing~
eh, silap, ni ayat eya, bosan + boring
benonyr BORING~
hihii...

Tuesday, March 15, 2011

~sihatlah wahai diri~

urmmm....takde angin takde ribut tetibe sakit yang teramat sangat..rase nak pecah kepale ngan perot bile rase nak muntah tapi takdapat nak keluarkan....so, nak study dengan kawan2 malam tu pon jadi terganggu la...sorry kawan2 sekalian tak dapat nak tolong keje2 CQI tu...tak dapat nak pikir la...so SORRY....

so, bile balek bilik ingat nak rehatkan kepala yang rase nak pecah tu dengan lumur kepale ngan MINYAK CAP KAPAK sebab berangin tu bley legakan rase sakit tu...skali mule2 ok la kan...tapi sampai satu tahap 2, tak boleh gi derr...mintak la kat roomate panadol cepat punyer la kn..baru jer nak baring balek, urmmm termuntah air yang minum 2 tadi...mule2 ok la kot. upe2nyer nak muntah besar daarrr...peritnyer muntah kat hidung ngan mulot...klua kat 22bahagian organ dengan kuantiti makanan yang dah tepu tapi x cukup hadam? pikir la sndiri cmner kan...dh habis muntah pon tapi masih de bende yang tersekat kat hidung terpakse la hembus kasi keluar...uuuuwww....sakit!!! tapi lapas muntah 2 aku rase sakit kepala dh ok la..ringan jer rase kepale mase tu...so bley la aku tido dengan aman sket...

tapi entah jam brape tah, aku ase kepale 2 berdenyut2 agi, time 2 aku de dengar sore wani ngn eya bersembang. x tdo agi depe ni agaknyer...tapi diorang x sedar yang aku tengah tahan sakit mase tu...aku pon xnak susahkan kawan2...akhirnyer aku tertido lagi...and jam 4 aku dh terjage cirit birit + muntah again...mase tu dah aku start tak boleh nak tido..cam ner nak tido kalau rase xsedap tu wat kiter tertonggeng2 atas katil dengan keadaan kawan2 sume dah tido nyenyak...mase tu aku terfikir cepat la subuh, so bley aku call fellow mintak die bawak aku gi PKU a.k.a Pusat Kesihatan Universiti. tapi tak dan nak subuh sakit aku tu rase cam dh tak boleh nak tanggung lak rasenyer..Allah jer la tempat aku nak mengadu tolong redakan rase sakit tu kan...aku pon eranikan diri call jer Fellow..tapi fellow xfaham pe aku ckp coz tengah nanges kan... =P aku pon bagi la phon kat roomate yang tengah tido dengan lena tu..

sampai jer kat PKU 1st skali aku dh kene inject kat punggung...eeewww...malu la...tapi sebenarnyer sakit sangat...nanges2~ wuu~wuu~ daging kalau kene cucuk memang sakit taw! aku gigit jer tudung tahan sakit tu...hurmm...naseb ade kawan2 yang baek hati temankan aku kat sana (nurul farehah amat, zawani mohd zahudi and Pn ziana). aku malu nak susahkan kawan2 aku...tapi klu aku sorang2 aku lagi tak taw nk wat pe kat sne...mule2 ubat lut la jugakkan..tp lepas tu sakit die dtg lagi...urrmmm... sakit ku kembali...

lamenyer aku kat sane dari kui 5 sampi 12.30 tgh hari...kejenye aku kat sane inject, makan ubat, inject lagi, makan ubat lagi, inject amek darah lak tapi salah cucuk, waa~ aku xmo kne cucuk dah...fobia dowhhh~ingat bile dah besa fobia jarum mase form5 dlu dh ilang la..upenyer.... =( =(

balek 2 aku dihantar balek oleh petugas PKU dengan naek van ambulans..malu lak sume owang tengok..tp ok la dr aku kne naek bas and sume org tengok ngn aku xmandi agi kan...=P tapi sampai jer bilik tiada kunci bilik pula untuk buka pintu...so, aku pegi la bilik wani ngn syura kot2 klu ade orang kat bilik, naseb bilik diorg x kunci, mybe kak dayat de kat bilik kot..aku masok n cakap kat kak dayat nak tumpang coz tak de kunci...hihihi..malunyer....

so, keje aku harini ialah tido dan tidor...ish..penat dah aku tidur...skarang badan dah rase okey sket...tapi rase nak tido lagi..adakah disebabkan faktor ubat??? urmm,,, xkesah la..janji aku sihat2 sokmo...

sihatlah wahai diri agar aku dapat pergi ke kelas seperti biasa...
( >.< )

Wednesday, March 9, 2011

AIR TERCEMAR

sementara boring nie..nk tulis sket...air kat kolej kediaman yang saya duduki sekarang tercemar..
habis kain putih yang sy basoh jd COKLAT!!! arggghhhh.....
gerammmm....x pasal2 basoh 2 kali...3 trip lak...
deerr..

Saturday, February 19, 2011

become crazy??

become crazy? knape pula hampir jadi gila??
ouuhh..ni mesti kes tgk korean drama sampai x ingat waktu..tu la, tido ntah jam brape..slagi citer 2 x abes dok ngadap laptop cam nak telan jer...WE~

lately nie dah la test semendang..but korea drama still layannn...
hehehe..kalu my parent tau habes la...
tapi cerita ini sangat la best...
tu yang rase macam nak kene habiskan jugak tengok lam mase beberapa hari jer kan...
tapi cerite per ea??
hanakimi...dah abes tengok walaupon de 3 episod x tengok..huhu..
xcually cite you're beautiful...
compleate 16 episode okeyh..
best sgt..tapi kalau tengok banyak kali leh termuntah la kn..it's bcome bored...

lagu die yg best....
ni yg aku plg suker...(=

video

Park Da Ye ~ What Should I Do

ha go ru man kum gu del bo ne myon
nun mu ri na han go ru man kum
gu de ga ga myon to nun mu ri hu lo wa
so nul po do do son ne mi ro do
da hul su om nun go su ro
gu de ga nun de jap ji ma ta go
na nul go ma nit jo

chorus:
o to ka jo o to ka jo
gu de ga to na ga ne yo
o to ka jo o to ka jo
nal du go to na ga ne yo
sa rang he yo sa rang heyo
mok no ha bu lo lo ba ji man
gu den dut ji mo te yo
ga su ru mu ro man
we chi go i  su ni

haru on jong il
ji wo bo ji man to to o la
haru on jong il
i byol ha ji man to da shi o la
so nul po do do son ne mi ro do
ha nul su om nun go su ro
gu da ga ji man jap ji mo ta go
na nul go ma nit jo

o to ka jo o to ka jo
ja ku gu de man bo yo yo
o to ka jo o to ka jo
nan gu de sa rang ha nun de
mi an he yo mi an he yo
ne ma ri du li shi na yo
da shi do ra wa jo yo
gu de a ni myon na nan dwe ni ko yo

o  to ka jo o to ka jo
na no ji ku de pu nim de

chorus 1x


hope enjoy this song...

Saturday, January 29, 2011

~::hARi Ni PunYeR CeRiTa::~

dah lame rasenyer x wat entri nie...bukan per..kadang tu banyak cerita nak tulis tapi tiada masa dan kesempatan yang sesuai...tapi bile dah ade mase lak, rase cerita yang nak disampaikan tu dh telambat lak..so, kesimpulannyer malas nak wat la kan...

malas2 jugak, tapi kalau bab assignment pon mls macam ner ea??  <LU PIKIRLA SENDIRI> jadilah seperti Nabil raja lawak..tp tidak taw pe lawak yang die buat sebenarnyer kan..lantak lah..asalkan orang yang tengok die rase lawak kire OK!! la tu...menjadi la kirenyer...nak cerita perjalanan hari ni la..hope sape yang terbace jangan nak marah la...coz memang takde bende pon sebenarnyer...huhuhu~

alkisah hari ni terbangon lewat la pulak..tapi takde la lambat sangat..jam 7 pagi kire ok la tu..sempat jugak la nak solat subuh kan...pastu tunggu la roomate bersiap dulu sebab die bersiap lambat sket, so kene bagi die bersiap dulu. kalau tidak terlewat sangat la jawabnyer... dah siap2 tu gi turun la tunggu bas. naseb bek kali nie, turun tepat jam 8, bas pon sampai, tapi kelas jam 8..ape cer???lewat 5 minit jer la datang kelasnyer. tapi lecturer tak masok lagi. ade hal kot. slalu lecturer kejuruteraan pembinaan kiteorang ni datang sebelum student die datang. 5minit sblom kelas bermula die dah sampai dulu. bagos la lecturer nie punyer disiplin. papa mesti suke..

Dah abes kelas lepas tu kami kene gi print lab report. nak tunggu giliran punyer la panjang. adush!! sabar je la kan...tak pe. sabar tu kan separuh daripada keimanan. Allah nk uji suruh aku bersabar. lagipon Allah dh turunkan Rahmat Hujan. reda la panas hat tu kan.

dah abes tu, aku balek la kolej kediaman. redah hujan. takpe. kne hujan sket takde nyer nak demam.  sampai bilik aku bace koran yang dh lenjun kene hujan. hari nie xd cerite yang best pon kat koran. hurm..boring betol...tengah hari nie patot aku de kene berlakon and kene rekod. tapi lepas aku bace koran tu tah cam ner la bley tertido lak...awan aku kol banyak kali aku dengar tapi malas punyer la nak bangon. xperasan lak bilik aku tu berkunci. so diorang tak dapat la nak redah masok jer. kawan aku yang kejutkan aku sebagai mengingatkan aku lakonan dh ank mule..ala...nie yang malas nie. kne belakon cakap international. lemah la. ist ok. yakin la aku boleh...huhu~ walaupon sebenarnyer memang tak boleh pakai la...

aksi yang menunjukkan negotiation...



eh!! xjadi pulak..

wee~~

begitu lah ceritanyer...seharian dari pagi sampai petang...pas tu teros aku edit video untuk melengkapkan lagi keje assignment komunikasi efektif nie...

sudah malam. mahu tidur...
bintang + bulan + katil + tilam + pillow + selimut = ZZzzzz....

selamat tidur....

Sunday, January 9, 2011

~:: SEMINGGU SuDAH ::~

Dalam tidak aku sedari rupenyer dah seminggu masa berlalu... Alkisahnyer bermula pada tanggal 31desember 2010. Iaitu pada hari jumaat..pada jam 10.30 malam.... Aku dalam perjalanan pulang ke Batu Pahat daripada Ipoh...perjalan yang memakan masa selama 6jam30minit itu sungguh memenatkan walaupun kerja aku cuma tido sahaja dalam bas...(-.-")  setibanya aku di perhentian bas Batu Pahat dalam lingkungan 5.00pagi bersama teman-teman ku...sungguh gelap...kawan ku menahan teksi lalu pemandu teksi itu mengangkat barang2 kami yang banyak itu kedalam bonet belakang kereta..
aku> korang dah tanyer ker brape harge gi TF?
kwn2> blom, (lantas bertanyer kepada pemandu teksi) pakcik nk g TF brape eh?
pakci teksi> slalu pakcik ambik RM7 seorang..
kami> ha???(bercakap sesame sendiri) mean RM28 la nie..mahal giler..minyak xsampi RM5 pown...
kami> pakcik, RM25 xboleh ker? slalu kami naik 25 jer...
pakcik teksi> kalu naik sorang mmg pakcik kira RM25..lau ber4 cm 2 la..pakcik x tipu nak..
kami> (dlm hati masing2) mcm la kami nie xpenah nek teksi..pakcik nie law nk cekik pagi thun baru pown agak2 la..lantak la...nnt akhirat pakcik jawab sendiri...=P


Sampai di pintu Guard UTHM kne la aku kuar tunjukkan pas pelajar...sekali guard yang jaga 2 hensome daa...sampi telalut pe aku ckp ngn die tah...upenyer kawan2 aku dalam teksi pown dok usha mamat 2..derrr...korang memang sengal la.. Sampai kami di Kolej Kediaman Tun Fatimah a.k.a TF, kiteorang dok lepak kat bilik perbincangan bawah merehatkan diri sementara tunggu kaunter pendaftaran bukak... Dah jam lapan teros kami gi bilik pendaftaran dengan harapan dapat la bilik bawah lak kali ni...skali kami dapat bilik lame daa...penat tuh...nak kne mengangkut barang2 g aras atas skali..aras 4...huishh..naseb kami la... Dah sampi 2 teros tukar susun atur bilik supaya nampak lebih luas gitu...x habes penat lelah agi kami kne turun and naek aras 2 antara blok nk ambik barang yang kami tinggalkan...penat gilerrr!!! 5 trip naik turun...naseb ade farehah tolong..law x nak pengsan jugak nie..


dalam lingkungan tengah hari Siti Hajar room mate kami pown sampi..tapi die x bawak pape barang agi la...die dtg ambik kunci bilik and bawak kami g Kluang umah Kak Ti..yeah!! tengok baby...sampai sane kami wat la pape yang patot sementara tunggu orang datang umah 2 sbb kebetulan time 2 ade majlis akikah...dalam pukul 4 aku ase cam penat jer...konon nek atas bilik aja nak solat la...skali tertido suda dalam keadaan duduk baring lak 2..huishh..sedar2 sakit pinggang aku nie..cm nak patah jer asenyer,...malu diwatnyer...patot kne tolong la..nie aku g tidor lak..ishh...ishh..ishh..xpatot btol...


baby fatin..

esok paginyer abg ipar ajar, abg yus a.k.a Dr yusri bawak kami g makan kat railway coffee..makan roti bakar die..beshhh..sedap sangat...



petang 2 dah dekat jam 6ptg baru balek kolej...balek..beres2 barang2 masok lemari..malam jam 9 kami kluar gi BP Mall dengan kereta aja..tp aku yang bawak..huhuhu...jadi driver la aku... =P aku bawak dengan pecutner..ank cepat sampi la katekan..jam 11 mall kan tutup...huhuhu....

monday, kami pergi ker FKAAS or name penuhnyer fakulti kejuruteraan awam dan alam sekitar. 1st kami nak ambik borang insert delate coz der jadual kami yang bertindih..mase2 punyer ramai orang sampi kami rase cm nak pengsan..huh!! so sementara 2 kami pown gi la jumpe PA kami nk mintak autograph la konon...huhuhu...smntara tunggu ramai orang kat FKAAS kami gi la makan dulu kononyer...dah sudah 2 baru la kami g FKAAS balek..tpi keadaan still cm2..PENUH!! mula kmi sabar jugak la tunggu kat atas..lame2 panas dh semakin panas!! 2run la kami tunggu kat bawah jer...sementara 2..



next day, selasa...finally kami dapt wat pertukaran dengan jayanyer...so, untuk hari rabu, khamis, and jumaat....kami pown gi clz cam biasa mengikut jadual waktu yang ader...

p/s: ade lagi citer nnti saya sambung eh..ade hal lak...

Wednesday, January 5, 2011

Semester Baru Azam Baru

finally...
setelah bersesak2 ke kaunter pendaftaran FKAAS..kami akhirnya lepas juga sume sesi pendaftaran...
hurmm...nampaknyer jadual kami agak padat untuk hari khamis...
OMG...


esok Klas penatnyer...
hurmm....
tengok la esok cmner...

Yulia, kne semangat..azam tahun baru d semester baru!!!
<3<3
hee~